Laden...

EK Pool 2024 of Poule?

Een pool is een weddenschap rond de uitslag van een sporttoernooi. Een poule is een groep deelnemers aan een toernooi. Juist is dus ek pool. Echter is ek poule bij veel mensen nog bekend vandaar dat wij deze term ook gebruiken.

linkpartners

Spelregels

1. Uitleg puntensysteem

Je verdient punten door uitslagen (gedeeltelijk) goed te voorspellen. Daarnaast kun je bonuspunten verdienen door het (gedeeltelijk) goed voorspellen van standen en/of statistieken. Het maximale aantal punten wat je kunt verdienen voor de wedstrijden is 200 punten.

wedstrijden punten
Goed voorspellen van de volledige uitslag (bv. 2-1 voorspeld, uitslag 2-1):1 200
Goed voorspellen van een gelijkspel (bv 1-1 voorspeld, uitslag 2-2): 100
Goed voorspellen van de winnaar + aantal doelpunten van een team (bv 3-0 voorspeld, uitslag 3-1): 95
Goed voorspellen van de winnaar (bv 3-1 voorspeld, uitslag 1-0): 75
Goed voorspellen van het aantal doelpunten van een team (bv 1-2 voorspeld, uitslag 1-0): 20

1: onder uitslag wordt verstaan de stand na 90 minuten plus de eventuele verlengingen. Strafschoppenseries tellen niet mee.

Deadline extra voorspellingen punten
Goed voorspellen van de kampioen 250
Goed voorspellen van de topscorer2 250

2: bij een gelijke stand in topscorers worden deze allen als 'topscorer' gerekend.

2. Tot wanneer kan ik mijn voorspelling invullen of aanpassen?

Voorspellingen van wedstrijden kunnen tot 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd ingevoerd of gewijzigd worden. Het invoeren van de topscorer en kampioen kan tot de start van het toernooi. Daarna kan dit niet meer gewijzigd worden.

3. Wanneer worden de uitslagen ingevoerd?

Uitslagen worden zo snel mogelijk na het einde van een speeldag ingevoerd. Mocht dit niet lukken, dan zullen de uitslagen in ieder geval voor 12.00 uur op de volgende dag ingevoerd worden.

4. Welke uitslag vullen jullie in?

Als uitslag telt de stand na 90 minuten plus de eventuele verlengingen. Strafschoppenseries tellen niet mee.

5. Wanneer worden de punten voor de statistieken toegekend?

De punten voor de statistieken worden een dag na het einde van het toernooi toegekend.

6. Wat gebeurt er bij verplaatste wedstrijden?

Indien wedstrijden verplaatst worden naar een nadere dag of tijdstip, dan zal deze wijziging doorgaans op tijd worden doorgevoerd in het speelschema. Mocht het om welke reden dan ook niet op tijd gebeuren, waardoor spelers onterecht voordeel kunnen krijgen, kiest de organisatie een passende oplossing om dit op te lossen.

7. Wat gebeurt er bij een gelijke stand in de ranglijst.

Als er meerdere spelers hetzelfde aantal punten hebben, dan dient de organisatie van de pool / subleague een winnaar kiezen.